23 december 2021

Uitwerking plannen Sterrenpark in volle gang!

Afgelopen zomer presenteerden we onze ideeën voor de Sterflat. Sindsdien zijn we druk bezig met de uitwerking van de plannen. We kunnen ons voorstellen dat u wilt weten hoe ver we zijn. En hoe de Sterflat eruit komt te zien. Hieronder praten we u bij.

Wat gaan we doen?

We maken de Sterflat veiliger, duurzamer, aantrekkelijker en groener. We herstellen het beton van de balkonvloeren en borstweringen, we vervangen de noodtrappenhuizen, we passen de liften aan en we vernieuwen de balkons en galerijen. De balkons worden bovendien groter. Ook onderzoeken we de mogelijkheden om een aantal balkons extra te vergroten en te vergroenen. Om de verbeteringen mogelijk te maken, realiseren we een nieuwe woontoren naast de Sterflat. In deze flat komen ongeveer 115 appartementen in verschillende grootten en prijsklassen. Samen met de parkachtige omgeving vormen de flats het aantrekkelijke woongebied ‘Sterrenpark’.

 

Afspraken met de gemeente
Met onze plannen willen we de bewoners van de Sterflat een fijne, veilige en prettige woonomgeving bieden. Tegelijkertijd moeten onze plannen, en de manier waarop ze tot stand komen, voldoen aan de regels van de gemeente Papendrecht. We maken bijvoorbeeld afspraken over de inpassing van de nieuwe toren en de parkeergelegenheid. Het aantal parkeerplaatsen voor de bewoners en bezoekers van de Sterflat moet bijvoorbeeld behouden blijven. In ons ontwerp is ruimte voor meer dan honderd openbare parkeerplaatsen rondom de Sterflat. Ook komt er een stallinggarage met zo’n 160 parkeerplaatsen.

Start bouw
Nu de plannen steeds meer vormen aannemen, zijn we gestart met de voorbereidingen voor de bouw. We hebben een aantal aannemers geselecteerd en offertes bij hen opgevraagd. Naar verwachting starten we in 2022 met de herstel- en verbeterwerkzaamheden van de Sterflat.

Meer weten?
U kunt ook contact met ons opnemen via het contactformulier. Of u stopt een briefje in de brievenbus van de infowoning, op nummer 497 in de Sterflat.

 

Eerdere nieuwsberichten