22 juli 2021

Bewoners en gemeenteraad positief over verbeterplan Sterflat

Hoe laten we de Sterflat weer stralen? Onder dit motto kondigde Stervast Papendrecht enkele weken geleden zijn ideeën aan voor een veilige, duurzame en aantrekkelijke Sterflat. Sindsdien is er veel gebeurd. De ontwikkelaars van Stervast Papendrecht spraken met bewoners en presenteerden  hun plannen in de gemeenteraad. Inmiddels wordt hard gewerkt aan de vervolgstappen.

Positieve persoonlijke gesprekken

De bewoners konden als eerste kennismaken met de ideeën voor de Sterflat. Van die mogelijkheid maakten zo’n 120 bewoners gebruik. In de infowoning bespraken zij de voorlopige plannen met de ontwikkelaars. Ook konden zij al hun vragen stellen en hun mening geven. De reacties waren overwegend positief! Bewoners kunnen nog altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Dit kan via het contactformulier op de website of door een briefje in de bus van de infowoning te stoppen. De infowoning bevindt zich in de Sterflat, op nummer 497.  

Gemeenteraad onder de indruk

Op 19 mei jl. presenteerde Stervast Papendrecht de ideeën voor de Sterflat aan de gemeenteraad. Zij lieten de raadsleden zien hoe de plannen tot stand kwamen. En ze vertelden hoe ze het gebied aantrekkelijker, veiliger en duurzamer willen maken. Net als de bewoners reageerden de raadsleden positief. D66, CDA, VVD, PAB en Groen Links spraken van een mooi en goed plan. De PvdA was vooral te spreken over de toekomstbestendigheid. Mevrouw Jetten, voorzitter van de gemeenteraad, sloot af met de woorden: “We kijken met vreugde uit naar het vervolg.”

Hoe nu verder?

De positieve reacties vormen een goede basis om de plannen verder uit te werken en vorm te geven. Daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt. Een belangrijke stap in de planvorming is de technische opname van de flat. Hierbij wordt onderzocht wat de technische staat van onder meer de galerijen en balkons is. Binnenkort leest u hier meer over.

Meer weten?

Stuur ons een bericht via het contactformulier.